בית חב"ד נתניה

רח’ נורדאו 16 קריית נורדאו

א-ה 10.00-13.00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

בקרוב: העצמת הפעילות היהודית במכללת נתניה

9 שלוחים מצטרפים לפעילות החב"דית להגברת המודעות היהודית, בקמפוסים ובאוניברסיטאות ■ הרב שניאור לנדא - למכללת נתניה ◄

בשעת בוקר השבוע באה בשערי המלון הצנוע "ציפורי", המוכר בכינויו "מלון ויז'ניץ" מאחר והוא ממוקם בלב קריית ויז'ניץ בבני-ברק – עיר התורה והחסידות, קבוצה של חסידי חב"ד ונשותיהם. בלובי המתין להם שלט מאיר עיניים, שכותרתו "חב"ד בקמפוס שע"י צעירי אגודת חב"ד – צאתכם לשלום".

שום תכונה מיוחדת לא נראתה באותה שעה ברחוב השקט "דמשק אליעזר". אברכים באו ויצאו מ'כוללים' סמוכים ועוברים ושבים חלפו על פני המלון. חלקם העיפו מבט מתעניין בהתרחשות, אך אף אחד מהם לא שיער מה מטרת ההתכנסות. גם לו ידע, סביר שהיה מרים גבה או שתיים ותוהה איך מתחברים הקצוות הקיצוניים כל כך למטרה משותפת.

אבל באותו זמן, בהצטנעות, ללא דרמה מיותרת, נחשפה המהפכה הגדולה של תנועת השליחות החב"דית בארץ לקיץ זה. "זו מתנה לרבי לקראת יום ההילולא ג' בתמוז", שחו המארגנים בהתרגשות.

"צורך לברך שהחיינו"

ההתרגשות והשמחה מובנות, אפילו מתבקשות. הנה תמצית המהפכה: תשע משפחות שלוחים יוצאות לאוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים בישראל. ואלה שמותם: הרב שניאור-זלמן לישנר לאוניברסיטת אריאל (יפעל לצד השליח הוותיק, הרב ששון כרמל); הרב שניאור שמחה לנדא למכללת נתניה; הרב דותן קורתי למכללה למנהל בראשון-לציון; הרב תנחום רבקין לאוניברסיטת חיפה; הרב יאיר רוזנטל למכללת ספיר; הרב אליעזר קליין לקמפוס הנמל בחיפה הרב גולן שחם לאוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע (לצד השליח והרב גיל בליזובסקי) והרב נועם וולפין למכללת תל-חי. על המהפכה מנצח מי שנתמנה אך לפני כשנה למנהל חב"ד בקמפוס – ישראל: הרב דוד קורץ.

ההכרזה החגיגית שולבה ביום עיון לשלוחים הפעילים משכבר הימים במגדל השן האקדמי. הרב גיל בליזובסקי, השליח ורב אוניברסיטת בן-גוריון בבירת הנגב, לא הסתיר את התרגשותו. "אני מרגיש צורך לברך 'שהחיינו'",

הרב דוד קורץ, שפתח את יום העיון, הכתיר את היום הזה כ"יום חג", ואמר: "זהו יום חג עבורנו, 'זה היום עשה השם נגילה ונשמחה בו'. מצד שני, עם כל השמחה, זהו יום עיון רציני, שבו אנו מתכננים יחד תוכנית עבודה, שתגבש ותלכד את כל השלוחים בתוכניות עבודה מסודרות ומקצועיות ובעז"ה ובכוחות משותפים למצוא לה מימון". הרב משה שילת, חבר ועדת ההיגוי של חב"ד בקמפוס, שיתף את הקהל בהתרגשותו, שבאה "אחרי עבודה מאומצת של שנה שלמה. אנו נמצאים בפתחה של תנופה אדירה של פעילות חב"ד בקמפוס בישראל". מנהל אגף הסניפים בצעירי אגודת חב"ד, הרב נפתלי ליפסקר, חבר אף הוא בוועדת ההיגוי, עמד על החשיבות ב'עבודת שטח' ומגע אישי עם הסטודנטים, חלף השקעת יתר בתקשורת דיגיטאלית מתוחכמת אך קרה ומנוכרת. "את השטח כובש חיל הרגלים" הוא הטעים, "ולא הפצצות החכמות"…

ללמוד "וידעת מוסקבה"

ואכן, אפשר לראות את האירועים במלון ויז'ניץ הבני-ברקי כהשתקפות המהפכה שחולל הרבי בעולם היהודי. דווקא בסמל ההסתגרות וההיבדלות, באה הבשורה הגדולה של הפצת היהדות. במקום להתגונן ולהיסוג אל תוך חממות הגידול הסטריליות – לצאת ולהפיץ את הבשורה ללא חשש ורתיעה.

ההרצאה הראשונה ביום העיון העידה על הגישה הזו. האם ניתן לנצל את הרשת החברתית 'פייסבוק' לתועלת הפעילות? מהן הסכנות הכרוכות בכך? המרצה, מני בן עדי, מבהיר כי לא יוכל לפתור עבור השלוחים את השאלות ההלכתיות והעקרוניות הכרוכות בסוגיה זו. אך יוכל להעביר הדרכה עיונית מקצועית לשלוחים כיצד ניתן לנצל כלי טכנולוגי, חינמי ואפקטיבי, להפצת המעיינות, ולהשמר באופן אופטימאלי מן הסכנות הכרוכות בכך.

בשעות הקרובות קיבל יום-העיון אופי של דיון מעמיק בהגדרת "שביל הזהב" שבין אימוץ השפה החדשנית לבין השפעה של תכנים חסידיים אורגינאליים. כאן היו לעזר רב האורחים המיוחדים שהגיעו מחו"ל, אנשי "חב"ד בקמפוס" מארה"ב, הרב יוסי גורדון – סגן נשיא הקרן העולמית לפיתוח חב"ד בקמפוס, והרב איתן וועב – המזכיר, ושליח חב"ד באוניברסיטת פרינסטון.

"השיעור המוצלח ביותר שלי, שממנו גם יש לי את ה'מקורבים' הרבים ביותר, הוא השיעור ב'וידעת מוסקבה'", הפתיע השליח את הנאספים. הוא הזכיר להם את החובה המוטלת עליהם ללמוד עם הסטודנטים תורה וחסידות בשפה המקורית. "בסופו של דבר, זה הדבר הייחודי לנו, וכל השאר לא יעיל כמו השפעה כזו", אמר מי שאינו "חשוד בהתנזרות" מפלאי הטכנולוגיה.

הרב גורדון דיבר על השקפה ארגונית נכונה. "כדאי לבנות על מטרות קטנות ולא על גדולות. תוך תקופה לא ארוכה נראה שהספקנו הרבה", אמר.

גם נשות השלוחים קיימו דיון פנימי על עבודת השליחות, את הדיון ניהלה השליחה דינה קלי אשת השליח הרב ישי קלי.

שילוב כוחות

בארוחת-הצהריים החגיגית, שהייתה באווירה של התוועדות חסידית, קיבלו הרגשות החסידיים דרור.

בזה אחר זה הוזמנו השלוחים – הוותיקים והחדשים – לשאת דברים. הראשונים השלוחים הרב ששי כרמל מאוניברסיטת אריאל הרב יוסי רוזנברג מהטכניון והרב ישי קלי שיתפו בסיפורים ובחוויות, מהם הצטיירה תמונה אופטימית ומרנינה על צימאון וכמיהה ל'אידישקייט' דווקא במעוזי ה'חכמה החיצונית'. האחרונים, חדורי מרץ ורצון לפעול, הציעו רעיונות חדשים ומקוריים. לסיעור-המוחות הפעיל היה שותף הרב אסי שפיגל, יועץ לחב"ד בקמפוס – ישראל.

בשעת צהריים נחתם היום המיוחד בהרגשה מרוממת של עוד נקודת אור, שמשתלבת במארג הנפלא שמכונה "זרעו בחיים".




השאירו תגובה